Ove tri vežbe uradite svakog jutra. Traju samo 5 minuta, a olakšaće vam dan

Izvor: eKlinika.rs, 26.Okt.2020, 07:59

Ove tri vežbe uradite svakog jutra. Traju samo 5 minuta, a olakšaće vam dan

Svako jutro započnite sa ove tri efikasne vežbe koje će vas brzo razbuditi i prodrmati, a za koje treba da odvojite samo 5 minuta. One će vam pomoći da lakše savladate dan, posebno ako je pred vama prenatrpana svakodnevnica. Ako ih radite svakog jutra, leđa će vas manje boleti, bićete manje napeti tokom dana i osećaćete se mnogo bolje i „življe“.
Istegnite leđa i zadnju ložu Vežba za istezanje leđa i zadnje lože, Foto Shutterstock

Povucite oba kolena >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << što više prema prsima i rukama obuhvatite noge. Ne podižite glavu i ne naprežite vrat. Udahnite duboko 3-4 puta. Osetite kako vam se istežu zadnjica i donji deo leđa. Zatim ispružite noge i opustite se. Ponovite ovu vežbu tri puta.
Istegnite ramena i leđa Vežba za istezanje leđa i ramena, Foto Shutterstock

Sedite na pete, stomak naslonite butine, a ruke ispružite ispred sebe. Ruke treba da vam budu priljubljene uz glavu. Osetite kako istežete leđa i ramena. Duboko udahnite 3-4 puta. Potrudite se da se istezanjem oslobodite napetosti u godnjem delu tela.
Oslobodite kičmu napetosti
Dok ležite na stomaku polako se rukama oduprite podlozi ili krevetu. Trudite se da vam butine ostanu priljubljene uz krevet, a godnji deo izdignite. Povucite ramena unazad, kao da pokušavate da „spojite lopatice“. Udahnite duboko 3 -4 puta i polako se vratite u ležeći položaj. Ponovite ovu vežbu tri puta. Ova vežba radi se i u jogi, a popravlja držanje tela, jača kičmu, ruke, zglobove šaka, stomak i sedalne mišiće.
Članak Ove tri vežbe uradite svakog jutra. Traju samo 5 minuta, a olakšaće vam dan se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.