Tri prirodna recepta protiv nadutosti

Izvor: B92, 11.Jan.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri prirodna recepta protiv nadutosti

Najčešći uzroci nadutosti su gutanje vazduha tokom jela, zbog brzog jedenja i nedovoljno sažvakane hrane.

Nadutost u crevima uzrokovana bakterijama događa se ako je crevna flora poremećena, na primer zbog uzimanja antibiotika, zbog prejedanja i intolerancije na laktozu.

Čudotvorni tonik protiv nadutosti

Sastojci:

šoljica vode

malo mlevenog đumbira

malo mlevenog kumina (kim)

malo morske soli
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
1/2 kašičice semenki komorača

Priprema: Kada voda proključa ubaciti sve sastojke. Kuvati oko pet minuta. Ostaviti da se ohladi i popiti toplo. Nadutost bi trebalo da nestane u roku od nekoliko minuta.

Blagotvorna kamilica

Cvetovi kamilice upotrebljavaju se kod problema s probavom, najčešće za ublažavanje opstipacije i nadutosti. Kašiku cvetova kamilice preliti s 2 dl vrele vode i poklopiti na pet do deset minuta. Procediti i popiti. Čaj nemojte podgrevati ni ostavljati predugo poklopljen jer se tako gube lekovita svojstva kamilice.

Napitak od anisa i celera

Sastojci: pola manjeg ananasa, pola glavice komorača, dve stabljike celera s listovima, komadić korena đumbira veličine 2 do 3 cm

Priprema: Sve sastojke staviti u blender i dodati malo vode po želji. Mešati napitak dok se ne dobije jednolična smesa. Piti na prazan želudac dok tegobe ne nestanu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tri prirodna recepta protiv nadutosti

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2017, 18:13

Najčešći uzroci nadutosti su gutanje vazduha tokom jela, zbog brzog jedenja i nedovoljno sažvakane hrane...Nadutost u crijevima uzrokovana bakterijama događa se ako je crevna flora poremećena, na primjer zbog uzimanja antibiotika, zbog prejedanja i intolerancije na laktozu...Sastojci:..Priprema:...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.