Izvor: eKlinika.rs, 21.Maj.2025, 11:02

Treba li bacati koru avokada i može li se koristiti u svakodnevnoj ishrani

Često se priča i piše o zdravstvenim prednostima kora voća, ali jedna koja se često zanemaruje je kora avokada. Iako ima gorak ukus, kora avokada prepuna je hranljivih materija i nudi nekoliko potencijalnih zdravstvenih prednosti. Iznenađujuće svestrana, može se čak uključiti u svakodnevno kuvanje.
Da li je kora avokada jestiva Prema mišljenju stručnjaka, zbog bogatog sadržaja bioaktivnih jedinjenja, kora avokada je bezbedna za jelo i zdrava. Ona je važan deo ploda koji ga štiti od prebrzog sazrevanja. Za razliku od jabuke ili manga, koža avokada je vlaknasta i debela. Takođe deluje kao barijera protiv bakterija i oštećenja iz životne sredine. Osim toga, prilično je gorka i neprijatnog...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.