Testiranje treće doze vakcine Astrazeneke pokazalo dobre rezultate

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 11:42

Testiranje treće doze vakcine Astrazeneke pokazalo dobre rezultate

Astrazenekina vakcina protiv koronavirusa dobro funkcioniše ako se primi i treća doza, da pojača efekat, čime se podiže nivo antitela koja deluju protiv virusnog proteina, pokazala je studija na ljudima.

Vest je objavljena nakon što su proizvođači vakcina upozorili da će u čitavom svetu možda biti potrebna dodatna doza za jačanje efekta vakcine zbog novih varijanata virusa. Pojedini naučnici dovode u pitanje opravdanost treće doze.

"Fajnenšel tajms" (Financial >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Times) je citirao osobu upućenu u rezultate testova, koja je rekla da je reakcija antitelima posle treće doze bila "dovoljno snažna ptrotiv bilo koje varijante". To ublažava strah da adenovirusi ne mogu da se koriste više od jednom.

Ova vakcina zasnovana je na novoj tehnologiji u kojoj se koristi modifikovana verzija adenovirusa, koji izaziva običnu prehladu, kao vektor ze prenos instrukcija ljudskim ćelijama. Zbog ovakvog načina prenosa, neki naučnici smatraju da bi doze mogle izgubiti potentnost ukoliko godišnja imunizacija postane neophodna u borbi protiv novih varijanata koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dobar rezultat testa treće doze vakcine AstraZeneka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021

Vakcina AstraZeneka protiv koronavirusa dobro fukcioniše ako se primi i treća doza za pojačanje efekta, čime se podiže nivo antitela koja deluju protiv virusnog proteina, pokazala je studija na ljudima, preneo je "Fajnenšel Tajms"...List je citirao osobu upućenu u rezultate testova, koja je rekla...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.