Izvor: eKlinika.rs, 04.Apr.2024, 13:01

Suplementi za snižavanje nivoa holesterola – koji deluju, a koji ne

Suplementi za snižavanje nivoa holesterola mogu da budu jedan od načina kontrole povišenih vrednosti masnoće u krvi. Holesterol je supstanca slična masti u svakoj ćeliji koja je od vitalnog značaja za pravilno funkcionisanje tela. Iako je organizmu potrebna određena količina holesterola, visoki nivoi—naročito lipoproteina niske gustine LDL ili lošeg holesterola, mogu da imaju negativne efekte na vaše zdravlje.
Koji su delotvorni suplementi za snižavanje nivoa holesterola? U slučaju da analize krvi pokažu previsok nivo holesterola, lekar može da preporuči lekove ili promene nekih životnih navika koje će pomoći u nastojanju da se vrednosti holesterola spuste. Takođe, jedan od načina kontrolisanja nivoa masnoća...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.