Izvor: eKlinika.rs, 13.Apr.2024, 11:31

Šta treba da imamo na umu kada se pridržavamo mediteranske ishrane

Mediteranska ishrana podrazumeva konzumiranje voća, povrća, mahunarki, živine i ribe, kao i ograničeni unos prerađene hrane. Smatra se da je to jedna od najzaokruženijih i najhranljivijih ishrana koja može pomoći u unapređenju našeg zdravlja tako što sprečava srčane bolesti i održava nivo holesterola pod kontrolom. Međutim, iako je ova ishrana poznata po tome što se gubi težina, može da se desi da se ugojimo jer ne postoje tačna pravila o načinu ishrane. Pored toga, ona može da dovede do nekih stomačnih problema, posebno ako imamo digestivne bolesti kao što je celijakija.
Šta je mediteranska ishrana Mediteranska ishrana je obrazac ishrane inspirisan tradicionalnim prehrambenim navikama ljudi koji žive...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.