Izvor: eKlinika.rs, 22.Mar.2024, 18:00

Šta su CGRP inhibitori za migrenu i koliko brzo mogu da je zaustave

Ako ste ikada imali migrenu, znate koliko ona može biti bolna i iscrpljujuća. U stvari, migrena je invaliditet broj 1 kod žena mlađih od 50 godina i drugi invaliditet za sve odrasle osobe, navodi se u studiji Global Burden of Disease. Neki ljudi imaju hronične migrene, definisane kao bol u glavi koji se javlja 15 ili više dana svakog meseca duže od tri meseca.
Šta je migrena i koji su njeni pokretači Migrena je neurološki poremećaj koji može izazvati pulsiranje na jednoj ili obe strane glave. Kod nekih ljudi, migrena takođe može izazvati simptome kao što su mučnina i osetljivost na svetlost ili zvuk. Migrena može imati mnogo pokretača, uključujući:
određenu hranu i pića hormonalne...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.