Izvor: eKlinika.rs, 19.Mar.2024, 18:03

Šta je potrebno preduzeti za bolji izgled kože i nakon menopauze

Naša mudrost i samopouzdanje rastu s godinama, ali isto ne važi za mnoge nivoe naših hormona. Tokom menopauze niži nivoi estrogena imaju veliki uticaj na našu kožu. Zbog manje estrogena koža postaje tanja, opuštenija i dobija bore. Na sreću, neke od efekata starenja u vezi sa kožom možemo da ublažimo tako što ćemo voditi računa o našim specifičnim potrebama za negu kože.
Naša koža i menopauza Menopauza izaziva mnoge promene na našoj koži. Naše telo prestaje da proizvodi dovoljno kolagena. Gubi se malo masti ispod kože i elastičnost naše kože opada. To, u kombinaciji sa suvoćom uzrokovanom hormonskim promenama, može izazvati opuštanje – posebno u predelu vrata, vilice i obraza – i fine...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.