Srbija ima Jelenu, jedinu sinhronu plivačicu u svetskom vrhu sa dijabetesom

Izvor: eKlinika.rs, 24.Mar.2024, 12:30

Srbija ima Jelenu, jedinu sinhronu plivačicu u svetskom vrhu sa dijabetesom

Jelenu Kontić (23) mnogi prijatelji i poznanici znaju kao Jeju. Šampionka u sinhronom plivanju još kao devetogodišnjakinja je „prigrlila“ kako kaže, hroničnu bolest koja mnogima nametne neke granice. Zbog dijabetesa se danas samo ponekad iznervira, ali je brzo prođe. Nema kad da se bavi suvišnim pitanjima: studira, mašta, ima planove kao i svaka mlada devojka i što je najvažnije – ostvaruje briljantne rezultate u jednom od najgracioznijih sportova. Dijabetes to nije ugrozio. Zapravo, Jeja mu nije dozvolila.
Fakultet, sinhrono plivanje i… dijabetes Osnovnu školu je završila u Istanbulu, a srednju (Prvu beogradsku gimnaziju) u Beogradu. Trenutno je četvrta godina studija turskog jezika i književnosti...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.