Izvor: eKlinika.rs, 03.Mar.2021, 14:32

Sočivo smanjuje potrebu za insulinom kod dijabetičara: Evo ispravnog načina pripreme

Sočivo spada u zrnaste mahunarke a uzgaja se zbog jestivog semena u obliku sočiva (leće). Postoje zapisi da se koristi još od kamenog doba, a zbog mnogih vrednih sastojaka, koristili su ga u carskim kuhinjama u Rusiji. Kod nas ova biljka nije naročito popularna, ali sa novim aktuelnim trendovima zdravije hrane, u upotrebi je sve češće.
Pomaže u prevenciji mnogih bolesti, oprez za obolele od gihta Pored toga što ne sadrži masti, ono ne sadrži ni loš holesterol. Rastvorljiva vlakna kojima sočivo obiluje snižavaju nivo glukoze i holesterola u krvi, i na taj način smanjuju potrebu za insulinom kod osoba obolelih od dijabetesa.
Sočivo je odlično za probavu jer nerastvorljiva vlakna koja sadrži skraćuju vreme zadržavanja...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.