Snimak simulacije šizofrenije pokazuje koliko ta bolest može biti zastrašujuća VIDEO

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 17:50

Snimak simulacije šizofrenije pokazuje koliko ta bolest može biti zastrašujuća VIDEO

Video simulacije šizofrenije otkrio je kakav bi mogao biti život onih koji pate od te bolesti. Reč je o ozbiljnoj mentalnoj bolesti koja može uticati na to kako osoba misli, oseća i ponaša se. Osobe sa šizofrenijom mogu ostaviti utisak da su izgubile dodir sa stvarnošću, što može biti uznemirujuće za njih, njihovu porodicu i prijatelje, prema Nacionalnom institutu za mentalno zdravlje.

Simptomi mogu uključivati halucinacije, deluzije i poremećaje mišljenja i kretanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prema Rethink Mental Illnessu, šizofrenija pogađa otprilike jednu od 100 osoba.

Simulacija objavljena na YouTube kanalu Scissus Animus na početku prikazuje muškarca koji korača do prodavnice. Čuju se glasovi, što pokazuje da osoba halucinira. Posledica toga je paranoja.

Video je skupio 990 hiljada pregleda i mnogi su komentarisali da je prilično realan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.