Smršali ste neplanirano? Evo zašto morate posetiti lekara

Izvor: B92, 10.Apr.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smršali ste neplanirano? Evo zašto morate posetiti lekara

Gubljenje kilograma može biti znak raka, upozoravaju istraživači.

Naglo mršavljenje može biti rani znak raka, a većina lekara retko kada upozori pacijente na to jer ni sami ne znaju. Studija je takođe pronašla da pacijenti preko 60 godina koji su neplanirano izgubili kilograme imaju 3 odsto veću šansu da imaju neki od deset vrsta kancera.

“Moguće je da lekari koji nisu specijalisti ne primete gubitak kilograma kao potencijalni simptom raka i ne započnu lečenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na vreme, a zapravo je to prvi simptom“, kaže dr Brajan Nilson, autor studije.

Svako neplanirano gubljenje kilograma može biti i uzbuna za neku drugu bolest, stoga ako vam se tako nešto dogodi odmah se javite lekaru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.