Izvor: eKlinika.rs, 31.Mar.2016, 08:17 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Skidate kožicu sa piletine? Nećete verovati šta ste zapravo uradili
Sudeći prema rezultatima studije sprovedene u Školi javnog zdravlja na Univerziteta Harvard, nezasićene masnoće mogu doprineti smanjenju krvnog pritiska i holesterola.
freeimages.com
Kardiolozi i nutricionisti već duže vreme govore o štetnom uticaju kožice i masnih delova piletine.
Međutim, vreme je da počnete bez griže savesti da uživate i u ovim slasnim delovima pileta, a evo i zbog čega!
Većina masnoće koja se nalazi u pilećoj kožici je zdrava, nezasićena >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << masnoća koja ne škodi zdravlju srca.
Sudeći prema rezultatima studije sprovedene u Školi javnog zdravlja na Univerziteta Harvard, nezasićene masnoće mogu doprineti smanjenju krvnog pritiska i holesterola.
Pored toga, ako ostavite kožicu, meso će biti sočnije i ukusnije, pa ćete koristiti manje soli u pripremi.
Ipak, pileću kožicu treba jesti u umerenoj količini.
Piletina, uključujući i kožicu, ima više omega 6 masnih kiselina u poređenju s drugim vrstama mesa, a ove masne kiseline mogu pojačati upalne procese u organizmu.
Zaključak je da možete uživati u sočnim zalogajima piletine i pileće kožice, ali samo u umerenim količinama.
StvarUkusa