Izvor: eKlinika.rs, 16.Mar.2024, 14:32

Simptomi menopauze mogu se prevazići uz tehnike određenih psihosocijalnih terapija

Simptomi menopauze počinju da se osećaju u mesecima ili godinama koje prethode menopauzi, u  periodu medicinski poznatom kao perimenopauza. Menopauza je vreme koje označava kraj  menstrualnih ciklusa i dijagnostikuje se nakon što žena 12 meseci nije imala menstruaciju. Javlja se u životnoj dobi od 40. pa sve do 50-ih godina.
Najčešći simptomi menopauze Menopauza je prirodan biološki proces. Ali, fizički simptomi, kao što su valunzi ili talasi vrućine, i emocionalni simptomi menopauze, mogu da poremete san, smanje energiju ili utiču na emocionalno zdravlje. Simptomi menopauze mogu da se tretiraju mnogim efikasnim tretmanima, od prilagođavanja načina života do hormonske terapije. Najkarakterističniji simptomi...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.