Izvor: eKlinika.rs, 27.Mar.2024, 09:45

Sifilis je bolest o kojoj ne znamo dovoljno, jedna zabluda nas košta zdravlja

Sifilis je polno prenosiva bolest koju može da dobije svako ko praktikuje seksualne odnose bez odgovarajuće zaštite. I pored toga što su u stručnoj javnosti napredovala znanja o prirodi i načinima lečenja ove bolesti, šire javno mnjenje još nije na pravi način upoznato sa svim zamkama ove bolesti. Uvođenjem antibiotika sifilis nije iskorenjen, već je i dalje aktuelna bolest. U isto vreme, mlade osobe bez dovoljno zdravstvenog znanja sve ranije stupaju u nezaštićene seksualne odnose, a neke zablude o načinima prenošenja sifilisa i dalje opstaju u javnom mnjenju.
Kako pacijenti posumnjaju na postojanje sifilisa? Sifilis je bolest koja se najčešće prenosi polnim odnosom sa inficiranom osobom, u trudnoći se može...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.