Sat vremena vežbanja dovoljno za vitku liniju

Izvor: S media, 26.Mar.2010, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sat vremena vežbanja dovoljno za vitku liniju

Žene srednjih godina, dobrog zdravstvenog stanja, sa normalnom telesnom težinom, trebalo bi najmanje sat vremena dnevno da se bave nekom od fizičkih aktivnosti umerenog intenziteta kako bi održale liniju, pokazali su rezultati američkog istraživanja.

Radi se o istraživanju sprovedenom između 1992. i 2007. godine na oko 34.079 Amerikanki, starosti u proseku 54 godina, koje praktikuju normalan način ishrane.

Na početku i nakon treće, šeste, osme, desete, dvanaeste >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i trinaeste godine istraživanja, te žene su naučnike izveštavale o svojoj fizičkoj aktivnosti i telesnoj težini.

Naučnici su obavljali analizu fizičke aktivnosti i promena u kilaži učesnica istraživanja u proseku svake treće godine.

Među učesnicama koje su praktikovale normalan način ishrane fizička aktivnost je smanjila rast telesne težine tokom 13 godina istraživanja.

To se dogodilo, pre svega kod onih žena koje su već imale normalnu telesnu težinu na početku istraživanja, istakli su njegovi autori iz bolnice BWH (Brigham and Women's Hospital) i s univerziteta "Harvard" u Bostonu (američka savezna država Masačusets).

Izvor: Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.