Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2020, 13:58

SZO obezbedila 200 koncentratora kiseonika Ministarstvu zdravlja

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je obezbedila za potrebe Ministarstva zdravlja, odnosno zdravstvenih ustanova, 200 koncentratora kisonika, saopšteno je iz te organizacije.

"Ovi aparati se koriste za podršku pacijentima kojima u toku lečenja COVID-19 treba kiseonik, a koji se nalaze u bolnicama bez centralne mreže za distribuciju kiseonika", navodi se u saopštenju.

Nabavku koncentratora omogućila je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Vrednost >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << donacije je 230.000 dolara.

Kroz podršku USAID-a, preko Svetske zdravstvene organizacije u prethodnom periodu je nabavljeno 6.500 PCR testova, a uskoro će biti isporučeno i preko 3.000 pulsnih oksimetara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.