Izvor: eKlinika.rs, 01.Apr.2024, 15:03

Razvoj ovih 7 karcinoma može biti razlog za gubitak apetita

Gubitak apetita može da se javi kao simptom kasne faze karcinoma ili kao nuspojava lečenja raka. Ljudi koji nemaju apetit više od nekoliko dana obično se prvo suočavaju sa gubitkom kilograma, a nedovoljan unos hrane dalje izaziva osećaj slabosti i umora što može da utiče na njihov kvalitet života i sposobnost obavljanja uobičajenih svakodnevnih aktivnosti.
Razvoj ovih 7 karcinoma mogu biti razlog za gubitak apetita
Gubitak apetita je simptom kasne faze raka želuca Obično se gubitak apetita dovodi u vezu sa razvojem karcinoma želuca i to ne kao simptom koji upozorava na pojavu raka. već kao znak kasne faze tumora. Simptomi karcinoma želuca obično su blagi u ranim fazama i često se greškom dovode u vezu...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.