Razlozi zbog kojih treba da pijete toplu vodu svaki dan

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 20:54

Razlozi zbog kojih treba da pijete toplu vodu svaki dan

Ma koliko da je bljutava, topla voda je posebno zdrava za naš organizam. Poboljšava cirkulaciju, a može da poboljša i protok krvi, posebno kod povređenih mišićia.

Izbacuje toksine

Zdrava detoksikacija, ispiranje sinusa i smanjenje upale i generalno bolova u celom organizmu. Ovo su samo neke od zdravstvenih prednosti tople vode, koju svakodnevno treba da pijemo, ukoliko želimo da imamo jak i zdrav organizam.

Naime, topla voda posebno pomaže u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << detoksikaciji tela. Podiže temperaturu tela, što uzrokuje znojenje, a upravo na taj način se izbacuju toksini iz tela i čiste pore.

Toplota ovog napitka može ublažiti pritisak uzrokovan prehladom i nazalnom alergijom. Para, također pomaže u otčepljenju sinusa.

Konzumacija vruće vode može da pruži i ublažavanje nekog unutrašnjeg bola, ali važno je napomenuti da toplota, takođe, može da pogorša otok koji nastane usled neke povrede.

Nekoliko naučnih istraživanja tvrdi da ispijanje više vode pospešuje gubitak kilograma.

Hranljive materije

Voda, takođe, pomaže telu da apsorbuje hranljive materije i izbaci otpad. Topla voda ubrzava metabolizam, što bi moglo da pomogne u mršavljenju. Osim toga, ona proširuje krvne sudove poboljšavajući cirkulaciju. To može da pomogne mišićima da se opuste i ublažava bolove.

Vruća voda poboljšava cirkulaciju, a može da poboljša i protok krvi, posebno u povređenim mišićima. Stručnjaci preporučuju da se pije topla voda, ali u normalnim količinama.

Ublažava stres

Ono najbitnije za svakodnevicu, čaša tople vode može ublažiti stres i anksioznost.

Jedna naučna studija je pokazala da topli napici, uključujući kafu i čaj, mogu da smanje nivo stresa i anksioznosti. Studija sugeriše da je to, možda, i zbog kofeina u ovim pićima, ali toplota je, takođe, odigrala važnu ulogu u poboljšanju raspoloženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.