Izvor: eKlinika.rs, 22.Mar.2024, 16:35

Rak dojke – pacijenti očekuju nove inovativne lekove i pozivaju na preventivne peglede

Rak dojke je i dalje vodeći uzrok oboljevanja i umiranja od malignih bolesti širom sveta i najčešći zloćudni tumor kod žena u Srbiji. Ova bolest ne najavljuje se bolom i može da se javi i kod mladih i žena starijeg životnog doba, u porodicama gde nikada nije bilo slučajeva raka i kod muškaraca.
Žene obolele od raka dojke iz udruženja „Budimo zajedno“ navode da je rak dojke izlečiva bolest kada se otkrije na vreme, pozivaju sve žene da se redovno kontrolišu i da im barem tokom jednog dana u godini i pored obaveza u porodici i na poslu, lično zdravlje bude najvažnije.
Uvek je vreme za preglede Nacionalni dan žena obolelih od raka dojke udruženje „Budimo zajedno“ obeležilo je svečanim koncertom...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.