Izvor: eKlinika.rs, 23.Mar.2024, 12:31

Protein iz pečuraka protiv povišenog holesterola: Uloga mikoproteina u ishrani

Protein iz pečuraka, mikoprotein, koristi se u nekim proizvodima kao zamena za meso. Nedavno istraživanje pokazalo je da mikoprotein kao zamena za meso i ribe može pomoći u značajnom smanjenju nivoa holesterola.
Protein iz pečuraka u odnosu na onaj iz mesa i ribe Ishrana igra ključnu ulogu u svim sistemima organizma. Proteini su često deo dobro izbalansirane ishrane i potiču iz različitih izvora. Istraživači su zainteresovani za izvore proteina koji nisu životinjskog porekla i njihove prednosti za potrošače, uključujući i način na koji utiču na komponente poput holesterola i nivoa glukoze u krvi.
Studija objavljena u Clinical Nutrition uporedila je ishranu mikoproteinskim proizvodima,...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.