Izvor: eKlinika.rs, 14.Mar.2024, 16:01

Prolapsirani hemoroidi nisu bolni ali su neprijatni, koje su moguće komplikacije i kada je potrebna operacija

Hemoroidi su otečeni krvni sudovi u unutrašnjosti rektuma (unutrašnji hemoroidi) ili izvan rektuma (spoljašnji hemoroidi). Uglavnom mogu da prođu sami od sebe u roku od dve nedelje, ali u nekim slučajevima moguće su i komplikacije u vidu prolapsiranih hemoroida, kada unutrašnji hemoroidi ispadnu iz rektuma. Ovi hemoroidi obično nisu bolni, ali mogu da budu veoma neprijatni, da krvare i svrbe.
Simptomi prolapsa hemoroida Hemoroidi su bezbolne izbočine koje se često primete pri brisanju anusa. U nekim slučajevima moguće je da krvare, što je često kod prolapsa hemoroida. Pacijenti se žale na analni svrab, iritaciju u predelu anusa. Moguće je da sve bude praćeno i pojavom sluzi i neprijatnim mirisom, osećajem...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.