Izvor: eKlinika.rs, 16.Mar.2024, 16:31

Povreda brahijalnog pleksusa – koji simptomi ukazuju na ovo stanje

Povreda brahijalnog pleksusa je iznenadno oštećenje mreže nerava koji se granaju od kičmene moždine na vratu i protežu se do ramena, ruke i šake. U medicinskom svetu, pleksus je snop ukrštenih nerava, krvnih sudova ili limfnih sudova u ljudskom telu. „Brahijalna” znači da se „odnosi na ruku ili na strukturu koja liči na ruku”. Simptomi su slabost mišića, bol i smanjen osećaj.
Šta je povreda brahijalnog pleksusa? Brahijalni pleksus je mreža isprepletenih nerava koji kontrolišu kretanje i osećaj u ruci i šaci. Povreda brahijalnog pleksusa je iznenadno oštećenje ovih nerava, što može da izazove bol, slabost, gubitak osećaja ili gubitak pokreta u ramenu, ruci i/ili šaci.
Brahijalni pleksus...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.