Potrebne su vam 2 namirnice koje sigurno imate u kuhinji: Ruski napitak je pravo rešenje za nesanicu

Izvor: B92, 25.Avg.2023, 08:12

Potrebne su vam 2 namirnice koje sigurno imate u kuhinji: Ruski napitak je pravo rešenje za nesanicu

Prirodni lek za nesanicu je uvek bolji izbor od lekova. A danas je, nažalost, malo ljudi koji mogu da se pohvale da nikada ne pate od problema sa spavanjem, jer ova pošast 21. veka spada u najčešće probleme savremenog čoveka, koja pogađa sve generacije. Nesanica predstavlja poremećaj sna i istovremeno, jedan od simptoma koji prethodi bolesti spavanja.

Simptomi nesanice su nemogućnost dužeg sklapanja kapaka i smirivanja brojnih misli po glavi, kao i neprestanog osećaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemira kada legnete da spavate.

Otežano uspavljivanje, često buđenje tokom noći, jutarnji umor i bezvoljnost, simptomi su nesanice ili insomnije koja kod osoba koje od nje pate nepovoljno utiče na kvalitet života.

Postoje mnogi lekovi za borbu protiv nesanice, ali prirodan izbor je uvek najispravniji. Naime, još od davnina se u Rusiji mešavina šećera i soli koristila kao pomoć za kontrolu hormona stresa, koji inače ima značajan učinak na ometanje ciklusa spavanja i buđenja.

"Mešavina soli i šećera je jednostavno nezaobilazan lek u slučaju prenaprezanja i stresa. Nesanica, koja se obično javlja između 2 i 4 sata ujutru zbog viška adrenalina, može se prevazići stavljanjem soli i šećera pod jezik. Ovo je često najefikasnije rešenje", napisao je u jednom svom istraživanju naučnik Met Stoun, navodi Magazin Novosti.

Pomešajte u jednoj teglici 1 kašičicu soli, 5 kašičica smeđeg šećera i 1 kašiku nerafinisanog šećera od trske. Ako vam je ukus previše slan, možete povećati količinu šećera. Granule šećera od trske su veće, pa imaju tendenciju da se odvajaju sve vreme. Međutim, pokušajte da ih ravnomerno rasporedite.Pre spavanja, ili uveče kada se probudite, stavite malu količinu smeše pod jezik. Sačekajte dok se potpuno ne rastvori u ustima. Ostatak smeše pri ruci možete da sačuvate.

Ukus ovog domaćeg leka vam neće biti najprijatniji. Međutim, njegova korisna svojstva i efikasnost vrede malo muke. Ova kombinacija jača imunitet, čini da glavobolja nestane i podiže nivo energije na viši nivo. Ima anti-stres efekat i povećava nivo serotonina i elektrolita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.