Izvor: eKlinika.rs, 16.Mar.2024, 12:32

Post i njegove zamke: Šta može da se desi u telu kada mu naglo uskratimo neke namirnice?

Post, koji počinje u ponedeljak, 18. marta, kao i svaki režim ishrane u kojoj se u potpunosti eliminiše neka grupa namirnica nosi određene zamke i rizike ne samo od burnih reakcija u organizmu, već i mogućih zdravstvenih problema. Zbog toga je adekvatna priprema uz raznovrsan izbor namirnica od najvećeg značaja.
Post: Najčešće greške koje pravimo Stručnjaci za ishranu naglašavaju da u izboru posnih namirnica treba biti oprezan i informisan. U zavisnosti od toga da li postite na vodi i na ulju, treba obezbediti unos esencijalnih masnih kiselina. Na primer, post na ulju koji sa unosom ribe i morskih plodova dobro je sprovoditi i u drugim delovima godine, ukoliko se napravi dobra kombinacija sa drugim namirnicama. Ali,...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.