Izvor: eKlinika.rs, 10.Apr.2024, 19:01

Posesivna partnerka: Iluzija ljubavi, koja muškarce odvaja od samih sebe i od drugih

Posesivnost u vezi najčešće je posledica straha od gubitka, a osobe sklone posesivnosti zapravo imaju predimenzionirani osećaj brige da će ih partner napustiti. Zato se osećaju uplašeno, tužno ili ljuto, a kada posesivnost poprimi patološke razmere može da dovede do ljubomore, paranoje ili psihičkog i fizičkog nasilja nad partnerom.
Kada posesivnost preti da pređe granice i ko je posesivniji, žene ili muškarci? I žene i muškarci mogu da budu posesivni kao partneri. Kako je poverenje temelj svake zdrave veze, osobe koje su posesivne jednostavno ga nemaju dovoljno. Iako im partner pokazuje vernost, privrženost, naklonost, to im nije dovoljno. Veoma je važno na vreme prepoznati znake posesivnosti u vezi jer to može...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.