Policajac u Nišu preminuo od gripa

Izvor: Mondo, 10.Feb.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac u Nišu preminuo od gripa

Nova žrtva gripa u Srbiji.

Policajac B. M. (43) iz Niša, koji je na Kliniku za infektivne bolesti u tom gradu primljen u vrlo teškom stanju, preminuo je noćas od posledica gripa, javljaju beogradski mediji.

Analizom krvi kod njega je bila potvrđena infekcija virusom gripa AH1N1. On je na kliniku primljen u veoma teškom stanju pre desetak dana, bio je priključen na respirator ali je izgubio život uprkos naporima lekara.

B. M. je šesta žrtva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << epidemije gripa u Nišu, a treća u poslednjih 48 sati. Juče su preminuli hronični bolesnici M.S. (66) iz Orljana kod Doljevca i Lj. J. (75) iz Suvog dola kod Niša, kod kojih je takođe analizom krvi bilo potvrđeno prisustvo virusa gripa.

U niškoj Klinici za infektivne bolesti nalazi se 38 pacijenata obolelih od gripa, od kojih je 11 na respiratorima.

Na Dečjoj internoj klinici u ovom gradu zbrinuto je šestoro dece koja su dobrog opšteg stanja.

Epidemija gripa na teritoriji Niša proglašena je u petak, a u tom gradu registrovano je više od 3.800 slučajeva sa simptomima sličnim gripu, dvostruko više nego prethodne nedelje.

Dete umrlo u bolnici u Čačku, dvoje mrtvih u NišuKoliko dugo ste zarazni kad dobijete grip
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.