Izvor: TvojPortal.com, 21.Nov.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo sa radom sajt za ocenjivanje lekara u Srbiji

Tvoj portal  U Srbiji je u juče počeo da radi sajt koji će omogućiti građanima da ocenjuju rad lekara i komentarišu rad zdravstvenih ustanova, saopštilo je udruženje građana "Srbija u pokretu".
Kako je navedeno, svaki građanin će prijavom na sajt imati mogućnost da oceni odnos lekara prema pacijentu i da ostavi komentar o radu zdravstvene ustanove čije usluge koristi, a posebna sekcija biće posvećena borbi protiv korupcije u zdravstvu.


Na toj sekciji >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << građani će moći da se informišu o načinima borbe protiv korupcije, kao i da direktno prijave slučaj korupcije nadležnom državnom organu.
U saopštenju je navedeno da je već tokom prvog dana rada sajt posetilo oko 6.000 građana, a da je ocenjen rad oko 1.000 lekara.
Osim postavljanja sajta, udruženje "Srbija u pokretu" sprovodi i kampanju društvenog organizovanja kojom okuplja građane koji su lično zainteresovani za tu temu, i podstiče ih da aktivno koriste sajt i utiču na formiranje njegove sadržine.
Tokom septembra i oktobra aktivisti udruženja obučavali su građane Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Užica, Vranja i Bora o tome kako se mogu organizovati u borbi protiv korupcije u zdravstvu.
Među polaznicima ove obuke izdvojeno je više od 40 osoba koje će u svojim gradovima i opštinama formirati petočlane timove i pokrenuti projekat "Kakav je doktor?", navedeno je u saopštenju, a adresa sajta je www.kakavjedoktor.org.
Izvor:bizlife.rs

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.