Pacijenti više slušaju doktorke

Izvor: B92, 06.Okt.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacijenti više slušaju doktorke

Pacijenti oba pola skloniji su da prihvate savete koje im daje doktorka nego doktor, pokazalo je istraživanje francuskih naučnika univerziteta u Tuluzu.

Pacijenti oba pola su više slušali doktorke nego njihove muške kolege, posebno kada su saveti bili vezani za ishranu, vežbanje i kontrolu telesne mase, piše portal Pliva.

Ova je pojava bila dodatno izražena kod pacijentkinja. Nalazi objavljeni u stručnom časopisu "Family Practice" prikupljeni su od 585 pacijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pacijentkinja, 27 lekara opšte prakse oba pola u tri francuske regije.

Nalazi ranijih studija su već pokazali da su doktorke uspešnije u uspostavljanju odnosa saradnje sa pacijentima oba pola, dok su njihove muške kolege sklonije uspostavljanju odnosa koji obeležava dominacija.

Foto: stockimages / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pacijenti više veruju doktorkama nego doktorima

Izvor: Radio 021, 06.Okt.2014

Pacijenti oba pola skloniji su da prihvate savete koje im daje doktorka nego doktor, pokazalo je istraživanje francuskih naučnika univerziteta u Tuluzu...Pacijenti oba pola su više slušali doktorke nego njihove muške kolege, posebno kada su saveti bili vezani za ishranu, vežbanje i kontrolu telesne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.