Izvor: eKlinika.rs, 30.Apr.2016, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo ulje je najbolji lek za bolnu menstruaciju

Otkako postoje žene, postoje i PMS i bolni menstrualni grčevi. Ali, znate li šta su naše pretkinje koristile protiv bolova u doba kada nije postojala mogućnost da odu u apoteku i pazare gotov lek?
Nekada davno, nisu postojale tablete protiv bolova, već su se ljudi oslanjali na narodnu medicinu kako bi smanjili patnju. Isto tako je bilo i sa ženama, koje su s kolena na koleno prenosile drevni recept za ublažavanje bolnih menstruacija.
Pitaj Ginekologa
Istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << je pokazalo da grčeve tokom menstruacije ima gotovo 50 odsto žena, od čega njih 10 odsto doživljava bolove koji su toliko jaki, da zbog njih nisu u stanju da obavljaju uobičajene dnevne aktivnosti.
I dok tablete protiv bolova rešavaju ovaj problem u roku od pola sata, prirodni preparati nisu toliko brzi, ali mogu biti podjednako efikasni. Pritom su daleko zdraviji, bez ikakvih posledica na želudac i na organizam.
Jedan od najstarijih recepata protiv menstrualnih bolova, ali i drugih neprijatnih problema poput probavnih smetnji, artritisa i loše cirkulacije, jesu oblozi sa ricinusovim uljem, prenosi Zadovoljna.
Ricinusovo ulje se protiv bolova i upala koristilo još u drevnom Egiptu i Grčkoj. U kombinaciji sa toplotom, ono se aktivira i upija u kožu te maksimalno opušta nerve i mišiće i tako smanjuje grčeve i bolove.
Potrebno vam je:
– Ricinusovo ulje
– Termofor
– Tanji peškir ili pamučna krpa
Postupak:
1. Namažite ricinusovo ulje na donji deo leđa (područje stomaka i jajnika) i to u debljem sloju.
2. Lezite na stomak, a zamašćeni deo leđa prekrijte tankim peškirom ili pamučnom krpom.
3. Topli termofor stavite na peškir i ostavite da deluje 15 do 20 minuta.
4. Sklonite termofor s leđa i, po potrebi, ostavite peškir da koža upije gotovo svo ulje.
Saveti:
– Oblog stavljajte isključivo na leđa, jer toplota iz termofora može biti preagresivna za jajnike.
– Ulje možete namazati i na stomak, ali tada stomak zagrejte samo peškirom i ćebetom, bez termofora i ostavite da deluje 30 do 45 minuta.
– Ako nameravate termofor ipak da stavite na stomak, on ne sme biti prevruć, već samo prijatno mlak.
Pitaj Ginekologa
Telegraf.rs / Pitaj Doktora

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.