Ovo je neprimetni simptom raka bubrega koji se javlja samo noću

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 08:37

Ovo je neprimetni simptom raka bubrega koji se javlja samo noću

Često nema očiglednih simptoma raka bubrega pa ga može biti prilično teško uočiti.

Međutim, stručnjaci kažu da postoje neki znaci bolesti koje možete primetiti. Najčešća je krv u urinu, poznata kao hematurija.

Neće nužno biti tu stalno, ali uvek bi trebalo da posetite svog lekara opšte prakse. Jedan od neobičnijih pokazatelja je "veoma jako" znojenje.

Bizaran simptom, koji se često javlja noću, može se pojaviti i uz visoku temperaturu ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << groznicu.

Ostali simptomi na koje vredi obratiti pažnju su:

Bubrezi su dva mala organa s obe strane kičme, odmah ispod rebara. Oni uklanjaju otpad i višak tečnosti iz krvi, pretvarajući je u mokraću.

Rak bubrega nastaje kada abnormalne ćelije počnu da se dele i rastu na nekontrolisan način. Najčešći je kod osoba starijih od 60 godina, a češće se dijagnostikuje kod muškaraca nego žena.

Pušenje i prekomerna težina ili gojaznost povećavaju rizik od razvoja. Kako se leči zavisi od toga koju vrstu raka bubrega imate, gde se nalazi i koliko je veliki, da li se proširio i vašeg opšteg zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.