Izvor: eKlinika.rs, 25.Mar.2024, 12:01

Ovih 5 namirnica pogoršavaju simptome menopauze: Nutricionista preporučuje alternativu

Menopauza je izuzetno izazovno razdoblje u životu svake žene, a hormonska fluktuacija pojačava apetit. Iako su simptomi manje-više slični, kod većine žena hrana može biti faktor koji dodatno pojačava neprijatne simptome.
Menopauza i namirnice koje unosimo: Kakvu razliku mogu da naprave? – Konzumiranje što zdravije hrane dobra je ideja uvek, ali posebno za žene u perimenopauzi i menopauzi. Dobar plan ishrane može da napravi veliku promenu u tome kako se osećate i kakve simptome menopauze imate. Nije svejedno da li su promene raspoloženja, valunzi, iscrpljenost, kao i nadimanje i moguće povećanje telesne težine jaki, slabiji, ili ih ima samo sporadično. Zato žene u menopauzi treba da se pobrinu da jedu...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.