Izvor: eKlinika.rs, 11.Maj.2016, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj sok snižava krvni pritisak, i to za tri sata. Naučno dokazano!

Verovatno niste znali da onaj tako ukusan i osvežavajući sok od trešanja  može i da nam sačuva zdravlje!
Prema istraživanjima, on za samo tri sata nakon konzumiranja snižava krvni pritisak i time automatski smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.
Ispitanicima su u jednoj studiji dali 60 ml ovog soka razblaženog vodom, a za tri sata nakon što su ga popili, pritisak im se smanjio za sedam odsto. To je ujedno i snizilo šanse za šlog i infarkt za 38, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << 23 odsto.
Za sve ovo, kažu naučnici, zaslužna je fenolska kiselina u trešnjama, koja je ujedno i veoma snažan antioksidant.
Rizici i uzročnici infarkta su obično stres, pušenje, visok holesterol, dijabetes, pa su doktori oduševljeni ovim saznanjem jer i samo mali pad krvnog pritiska mnogo doprinosi i smanjuje šanse od ove bolesti. Zato svi koji imaju problema sa srcem i pritiskom, navalite na ovaj divan napitak!
POSAVETUJTE SE SA DOKTOROM KARDIOLOGOM – eKlinika.rs
Izvor: eKlinika.rs /(Daily Mail)

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.