Izvor: eKlinika.rs, 08.Sep.2025, 11:00

Ova riba je šampion u količini vitamina D i B12: Nutricionisti je obožavaju, a odlična je za mršavljenje

Pastrmka (Rainbow trout) pripada porodici lososa. Blagog je ukusa, zbog čega je pogodna i za osobe koje izbegavaju ribe sa izraženim mirisom i aromom. Spada u namirnice visoke nutritivne vrednosti jer je bogat izvor proteina, nezasićenih masnih kiselina, vitamina i minerala.
Pastrmka i nutritivna vrednost: Omega-3 masne kiseline za zdravlje srca kardiovaskularnih bolesnika Riba generalno spada u najvažnije prehrambene izvore omega-3 masnih kiselina, naročito EPA (eikosapentaenoinske kiseline) i DHA (dokozaheksaenoinske kiseline), koje imaju dokazano povoljan uticaj na zdravlje kardiovaskularnog sistema. Međutim, to je samo deo korisnih sastojaka ove vrste ribe.
Jedna porcija od 85 g sirove pastrmke sadrži...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.