Izvor: eKlinika.rs, 13.Jun.2025, 11:01

Odstajao ili bajat hleb uvek izbegavamo, stručnjaci tvrde da grešimo i da ova namirnica ima višestruke koristi za zdravlje

Hleb je namirnica koja nam obezbeđuje važne hranljive sastojke, kao što su ugljeni hidrati – glavni izvor energije za telo. Bogatstvo vlakana, minerala, folne kiseline, gvožđa, vitaminima B čini hleb neophodnim za dobro zdravlje. Sveže ispečen hleb je namirnica koja je sastavni deo svečanog ručka. Stručnjaci ipak tvrde da je odstajao hleb mnogo bolji izbor. Na oprezu bi morale da budu osobe sa nestabilnim nivoom šećera u krvi, gastritisom.
Prednosti odstajalog hleba Odstajao hleb nije naročito ukusan, ali zdraviji je izbor od sveže pečenog hleba, tvrde stručnjaci. U istraživanju iz 2017. godine, australijski naučnici su ispekli beli hleb i ostavili ga, nedelju dana, da odstoji na različitim temperaturama. Potom...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.