Izvor: eKlinika.rs, 27.Nov.2020, 16:45

Nova odluka: Ko ima simptome prvo mora da se javi u kovid ambulantu

Odlukom nadležnih svi građani sa simptomima zaraze korona virusom ubuduće će prvo morati da se jave u kovid ambulante.
– Tamo će im biti urađena dijagnostika. Oni koji nisu vitalno ugroženi, a dođu u prijemno-trijažne ambulante bez analiza, biće vraćeni u domove zdravlja. Radno vreme svih kovid ambulanti pri domovima zdravlja biće do 22 sata – rekao je direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović. Ta odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << doneta kako bi se smanjio pritisak na bolnice, koliko je to moguće, a da, s druge strane, ne bude loših posledica po kvalitet zbrinjavanja pacijenata koji dolaze u prijemno-trijažne centre.
Kovid ambulanta je prvo mesto za javljanje – Molim građane, od danas je to i zvanična odluka, da svi prvo moraju da se jave u kovid ambulante, da se tamo uradi dijagnostika, rentgenski snimak pluća i laboratorija, jer to „zaglavljuje“ rad prijemno trijažnih ambulanti u bolnicama – rekao je dr Stevanović ukazujući da „dok se uradi svaki snimak za svakog pacijenta, zatim dezinfekcija, dok stigne laboratorija… samo taj postupak po jednom pacijentu traje oko sat vremena normalnim uslovima, kada nije veliki pritisak“.
Pacijenti će biti vraćani – Kada je veliki pritisak dovoljno je desetak takvih bolesnika. Dovoljno je da se vreme čekanja na pregled produži na 4, 5 ili više sati – rekao je Stevanović i naglasio da svi građani u prijemno-trijažne centre dođu sa uputom i dijagnostikom iz kovid ambulante.
– Odlučeno je da svi pacijenti koji nisu vitalno neposredno ugroženi, a dođu u prijemno-trijažne ambulante, bez potrebnih analiza, budu vraćeni u domove zdravlja. Molim za razumevanje – apelovao je dr Goran Stevanović.
Članak Nova odluka: Ko ima simptome prvo mora da se javi u kovid ambulantu se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.