Nov pokretni mamograf uskoro u Vojvodini

Izvor: B92, 21.Nov.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nov pokretni mamograf uskoro u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo planiraće u budžetu za 2019. godinu sredstva u iznosu od 25 miliona dinara za nabavku pokretnog mamografa i sprovođenje skrininga za rano otkrivanje raka dojke.

Kako se navodi u saopštenju sa današnje sednice Pokrajinske vlade, rak dojke je spada u deset vodećih dijagnoza i uzroka hospitalizacije u Vojvodini u 2017. godini, pa je cilj projekta je da mamograf za rano otkrivanje i lečenje bude dostupnji.

Cilj je da pre svega služi za dijagnostiku ženama u seoskim sredinama, gde postoji nedostatak mamografa, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrajina sledeće godine kupuje pokretni mamograf za preglede žena po selima

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2018

Pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo naredne godine izdvojiće 25 miliona dinara za kupovinu pokretnog mamografa, koji će služiti za rano otkrivanje raka dojke u Vojvodini...Pokretni mamograf služiće, pre svega, za besplatan skrining žena starosti od 45 do 49 godina u seoskim sredinama, gde je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.