Za pokretni mamograf 25 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pokretni mamograf 25 miliona dinara

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, zadužila Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo da u budžetu za 2019. godinu planira sredstva u iznosu od 25 miliona dinara, za nabavku pokretnog mamografa i sprovođenje skrininga za rano otkrivanje raka dojke koji spada u deset vodećih dijagnoza kao uzrok hospitalizacije u Vojvodini u 2017. godini.

Cilj projekta je da se obezbedi veća dostupnost mamografskih pregleda za rano otkrivanje i lečenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tumora dojke, posebno ženama u seoskim sredinama, gde postoji nedostatak mamografa.

Realizacijom projekta zainteresovanim ženama starosti 45 - 49 godina, kao i drugim ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom i nisu u ciklusu praćenja već dijagnostikovanih promena, biće omogućeno da dobrovoljno, bez naknade, u mestu svog prebivališta, obave mamografski pregled.

Pokrajinska vlada danas je izdvojila 3,2 miliona dinara Crvenom krstu Vojvodine, za nabavku kombi vozila potrebnog za prevoz socijalno ugrožene dece, starih osoba i volontera, kao i 2,5 miliona dinara Domu za duševno obolela lica „1. oktobar" Stari Lec, za rekonstrukciju krova na objektu ambulante.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.