Izvor: eKlinika.rs, 09.Apr.2024, 08:47

Nesanica kao bolest modernog doba: Najbolji put ka zdravijem snu

Svaki nedostatak spavanja u trajanju od najmanje sedam dana smatra se nesanicom, odnosno poremećajem spavanja. Šef Odseka za reaktivna stanja i intervencije u krizi Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine ass. dr Branislav Šakić, psihijatar kaže da se pacijenti najčešće javljaju u ambulantu na psihijatrijski pregled i najčešće im upravo tu počinje lečenje.
Ambulantno i bolničko lečenje
Prema njegovim rečima, uzroka za nesanicu je mnogo. To može da bude simptom mentalnog poremećaja, odnosno depresije i tu spada i nespavanje, odnosno insomnija, kao i preterano spavanje odnosno hipersomnija. Razlog poremećaja spavanja mogu da budu i anksiozni...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.