Nesalomiva

Izvor: eKlinika.rs, 10.Feb.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesalomiva

Svako ima neku svoju definiciju ljubavi, ali lično mislim da se ljubav ne moze definisati. Nije to nešto što je moguće iskazati rečima jer u ljubavi reči često nisu potrebne. Reč je moć, pa baš zato i treba da pazimo šta govorimo i kako šta definišemo. Naročito kada rečima upravlja neko ko ni sopstvenim mislima ne može ( i ne zna ) da upravlja.

Ljubav kao misaona imenica izaziva različite asocijacije. Valjda zato što smo svi različiti. Za nekoga je ljubav >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << samo reč i manje od toga, neko za ljubav ne zna, neko za njom žudi , neko je zbog nje bolestan i najradije bi je tako destruktivnu zamenio za samo jedan jedini dan bez nje…

Za mene je ljubav metafizika. Sve ono što što se ne može objasniti, sve ono što prevazilazi granice razumnog i graniči se sa astralnim. Sve ono što me tera da se smejem i da plačem, sa razlogom ili bez razloga. Ljubav kao inicijalna kapisla svake anksioznosti koja izaziva manična osećanja nemoći i depresije; Ljubav kao inicijalna kapisla svake frenetičnosti koja izaziva neobjašnjiva osećanja neizmerne sreće i radosti.
Ljubav je kontradiktorna sama po sebi. Nežna je i senzualna, neopipljiva a lomljiva, staklasta , prozračna, erotična, strastvena i pomalo iluzorna, magična, inspirativna i često banalizovana, ali je i destruktivna, teška, sarkastična, neumoljiva, često brutalna i nemilosrdna, nekad čak i nepravedna. Sukobljava se sama sa sobom. Sve možeš nekako da preživiš – i glad ( frižider ti je prazan, ali se zaklinješ sebi da ćeš ga jednog dana napuniti) i bedu ( nemaš nove patike, ali jednog dana ćeš imati  modele svih patika koje se proizvode  u Nike fabrikama i o ostatku sveta) i neuspeh ( sad nisi uspeo, ali to nikako ne znači da nećeš uspeti drugi put) i loš dan ( biće bolje sutra) i lošu godinu ( još mnogo dobrih i sjajnih godina je pred tobom) i groznog šefa ( ko ga j… ) i crnu hroniku ( prebaciš kanal) i sve ostale zgode i nezgode, ali nemaš pojma kako da peživiš kada te ne voli onaj zbog koga bi hodao po paklenom kamenju. Nemaš pojma kako da preživiš kada te ne voli onaj sa kim bi sedeo u mraku zatvorske ćelije i dao mu poslednju mrvicu  ( bajatog ali ipak ) hleba. Nemaš pojma kako se bori protiv tog bednog osećaja.
A taj bedni osećaj je, u stvari ljubav. Ni manje ni više . Ljubav u svom sjaju i svoj svojoj bedi. Steže te i ljubi, želi te a drugom rukom te šamara dok ti se cereka u lice. Ljubav koja te gradi i razgrađuje. Ljubav koje te stvara i ruši. Ljubav koja ti daje snagu i crpi energiju. Ljubav koja te budi i uspavljuje. Ljubav zbog koje živiš i zbog koje bi umro…

 
,,Ljubav koja je tu, a nema je“!!! Autor: Anita Šipić
 

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.