Izvor: eKlinika.rs, 14.Apr.2024, 18:00

Neobjašnjiv gubitak težine i uzroci koje ne treba zanemariti

Dok je održavanje svoje težine pod kontrolom dobro, neobjašnjiv gubitak težine može biti razlog za zabrinutost. U takvoj situaciji moramo da istražimo uzrok, jer bi to moglo ukazivati na stanje koje uništava i naše fizičko i mentalno zdravlje. Neobjašnjivi ili nenamerni gubitak težine može da nam se učini kao dobar, ali istraživanje mogućih uzroka je izuzetno važno.
Šta je neobjašnjivi gubitak težine Prema studiji koju je objavio PubMed Journal, najmanje 72 procenta pacijenata koji dožive neobjašnjivi gubitak težine pati od neke osnovne bolesti. Zato uvek treba da se konsultujemo sa svojim lekarom ako nenamerno gubimo težinu.
Primetno smanjenje telesne težine koje se dešava čak i kada osoba...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.