Izvor: eKlinika.rs, 11.Maj.2016, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne možete da dostignete orgazam? Krivac je…

Stotinu je pitanja na temu ko je kriv kada orgazam zakaže. Odgovori su manje-više nevažni ako boljitka nema, no novija naučna istraživaja donose pretpostavke koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Naime, kažu da konstitucija vagine direktno utiče na sposobnost žene da doživi orgazam.
Dosad se muška anatomija obično smatrala glavnim krivcem za odstustvo ravnopravnog partnerskog zadovoljstva.
Savetujte se sa Ginekologom online – eKlinika.rs
A i vrsta >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << orgazma značajno utiče na vaše zdravlje Lesli Hofman sa Indijana univerziteta kaže pak da je i građa vagine i te kako važna. Da je blizina klitorisa i urinarnog trakta ključna za orgazam. I, zanimljivo, to je nešto što je utvrđeno još u materici.
Druga strana pak krivi klitoris, koji se u toku trudnoće može pomeriti dalje od vaginalnog otvora.
Gde završi, kažu, zavisi od količine hormona kojoj je izložen. Ako je eventualna nastala distanca 2,5 cm ili manje, žena će i dalje uživati u toku odnosa.
Ali ako je klitoris pomeren 3 cm ili više, to će verovatno biti predaleko za prirodan vrhunac. Tačnije, orgazam bez dodatne stimulacije biće gotovo nemoguć.
Za orgazam su važni i veličina penisa i doživljaj međusobne bliskosti, ali naučnici tvrde da pomenuta anatomska distanca može biti glavni uzrok.
Savetujte se sa Ginekologom online – eKlinika.rs
Izvor: eKlinika.rs / dailymail.co.uk

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.