Ne bacajte vodu od kiselih krastavaca: Mnogo je delotvornija od pojedinih čajeva

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 14:27

Ne bacajte vodu od kiselih krastavaca: Mnogo je delotvornija od pojedinih čajeva

Kiseli krastavci i ostala fermentisana hrana odlični su za zdravlje creva, jer su puni prebiotika, a voda od kiselih krastavaca takođe donosi mnogo zdravstvenih prednosti.

Osim što je svrha vode da kiseli krastavci ostanu aromatični i sveži, ona se može koristiti kao dodatak raznim receptima kao što su salate, može poslužiti i u marinadama, gde će svojim svojstvima omekšati meso. Međutim, posebno se ističe kako je voda od kiselih krastavica dobra za naše zdravlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Grčevi u mišićima

Ispijanje vode od kiselih krastavaca ublažava grčeve u mišićima. Ova voda je poznata po svojim svojstvima da ublažava bolove delotvornije od vode i od tzv. sportskih pića.

Kiselina

Samo nekoliko gutljaja može brzo da smiri kiselinu. Čini se da sok od kiselih krastavaca ima iste zdravstvene učinke kao i čisto jabučno sirće.

Gubitak težine

Sok od kiselih krastavaca pomaže i u gubitku težine. Svakodnevna konzumacija ove vode može pomoći pri mršavljenju. To je zato što voda kiselih krastavaca sadrži sirće, koji pomaže u gubitku masnih naslaga.

Suzbija loš zadah

Loš zadah rezultat je bakterija u ustima, koji se često ne može rešiti ni održavanjem oralne higijene. Stoga, nije loše znati da je ova voda delotvorna u suzbijanju zadaha, jer ima antibakterijska svojstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.