Izvor: eKlinika.rs, 24.Mar.2024, 14:32

Naučnici iz Australije kreirali test trake koje služe za brzo otkrivanje bolesti kao „džepna laboratorija”

Nove test trake za poboljšanje dijagnostike zasnovane na genima, koje su kreirali naučnici sa University of New South Wales, smatraju se „džepnom laboratorijom“. Za ovakav eksperimet opredilili su na osnovu iskustva tokom covid 19 pandemije kada su ljudi u dugim redovima čekali na testiranje, a zatim još par dana na rezultate testova. Pored značajnih neprijatnosti, veliki nedostatak bila je velika i skupa logistika potrebna za takve laboratorijske testove, dok su odlaganja testiranja povećavala rizik od širenja bolesti.
Test trake kao „džepna laboratorija“ Tim biomedicinskih inženjera iz Sidneja, sa University of New South Wales, razvio je novu tehnologiju koja nudi test trake jednako tačne kao...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.