Naučnici došli do velikog otkrića: Ova popularna namirnica skraćuje život za 36 minuta

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 12:05

Naučnici došli do velikog otkrića: Ova popularna namirnica skraćuje život za 36 minuta

Ova namirnica je čest izbor za doručak, naročito za decu, međutim, trebalo bi da je izbegavate.

Lekari često naglašavaju važnost ishrane u svakodnevnom životu. Dobro izbalansirana i zdrava ishrana je i važnija nego što mislimo.

Postoje brojne studije koje su pokazale da izbacivanje određenih namirnica iz ishrane može znatno uticati na zdravlje organizma.

S te strane posmatrano, jedno veliko istraživanje je pokazalo da viršle, koje spadaju u mesne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prerađevine, znatno skraćuju život, tačnije, svaka pojedena viršla skraćuje 36 minuta života.

Ovu studiju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Mičigenu i uzeli su u obzir sve aspekte životnog ciklusa određene namirnice, uključujući kako je proizvedena, prerađena, konzumirana i čuvana, kao i koliko je proizvod hranjiv.

Nasuprot tome, oni su došli i do zaključka da maslac od kikirikija može produžiti život za 33 minuta, a među namirnicama koje su dobile zeleno svetlo nalazi se i losos, koji produžava život, navodno, za 16 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.