Izvor: eKlinika.rs, 15.Jun.2025, 13:01

Najzdravije sezonsko voće i povrće koje bi trebalo da jedemo što više

S toplijim vremenom stiže sveže sezonsko voće i povrće prepuno hranljivih materija. Prolećni favoriti kao što su rabarbara, celer, špargle i jagode ukusni su načini da poboljšamo svoje zdravlje i osvežimo svoju svakodnevnu rutinu u ishrani.
1. Špargle Kao niskokalorična opcija za proleće, špargla sadrži velike količine vlakana, folne kiseline i vitamina A, C i K. Jedna šolja špargle sadrži oko 40 kalorija i 3,6 g vlakana. Sirova špargla je 93 odsto voda, što je čini super hidratantnom hranom.12
Špargla je bogata antioksidantima, lako se kuva i odlična je dopuna jelima za toplo vreme kao što su piletina na žaru, riba ili biftek. Sirovu šparglu možemo dodati salatama.
2. Kupine Jedna...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.