Izvor: eKlinika.rs, 21.Mar.2023, 13:01

Nacionalna onkološka konferencija NOK 2023, okupiće 250 vrhunskih stručnjaka u Nišu

U Nišu će 24. i 25. marta biti održana Nacionalna onkološka konferencija NOK 2023, koju organizuje Klinika za onkologiju UKC Niš. Tom prilikom će najnovija dostignuća i saznanja iz onkologije predstaviti vrhunski eksperti različitih specijalnosti. Konferencija ima regionalni karakter.
Cvetanović: Vrhunski stručnjaci o savremenim terapijskim metodama lečenja malignih bolesti – Očekujemo prisustvo oko 250 učesnika iz Srbije i regiona. Na ovogodišnjoj konferenciji su >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << u fokusu karcinomi dojke i pluća, digestivna onkologija, ginekološki maligniteti, suportivna i kardioonkologija. Biće to prilika da vrhunski stručnjaci razmene iskustva o najsavremenijim dijagnostičkim i terapijskim protokolima u lečenju malignih bolesti – najavljuje za eKlinika portal doc. dr Ana Cvetanović, direktorka Klinike za onkologiju UKC Niš.
Rani i metastatski karcinomi u fokusu, kao i imunoterapija – Veliki potencijali i efekat imunoterapije u lečenju melanoma i karcinoma pluća biće jedna od tema. Karcinomi dojke imaju posebno mesto na ovogodišnjoj konferenciji. To podrazumeva rani ali i metastatski karcinom dojke u smislu optimizacije, odnosno izbora najefikasnije terapije. Ohrabrujuća okolnost i za pacijentkinje obolele od karcinoma dojke i za lekare je da nove terapijske opcije donose odlične rezultate u lečenju, kao i višu stopu preživljavanja kada su u pitanju metastatske forme – navodi doc. dr Ana Cvetanović.
Poseban osvrt na šanse za potomstvo posle onkološkog lečenja Sagovornica našeg portala dodaje da će biti predstavljena i nova saznanja na polju digestivne onkologije kao i ginekoloških maligniteta. Poseban osvrt dobiće fertilitet nakon onkološkog lečenja.
– Srpski onkolozi prate savremene trendove lečenja i napredak na polju inovativnih terapijskih pristupa. Ove godine ćemo razmeniti iskustva sa kolegama iz Crne Gore i Makedonije, a u planu je da NOK postane tradicionalni kongres. Na taj način će sve teme koje zaslužuju pažnju dobiti vreme i prostor – kaže doc.dr Ana Cvetanović.
Stručni značaj Konferencije je potvrđen i akreditacijom nacionalnog kongresa sa međunarodnim učešćem. Dobijena je od strane Zdravstvenog saveta Srbije, pa tako prisutni stručnjaci dobijaju 13 bodova za predavače i osam bodova za pasivno učešće.
Članak Nacionalna onkološka konferencija NOK 2023, okupiće 250 vrhunskih stručnjaka u Nišu se pojavljuje prvo na eKlinika.

Nastavak na eKlinika.rs...






Povezane vesti

Nacionalna onkološka konferencija u petak i subotu u Nišu

Izvor: Danas, 22.Mar.2023, 11:11

Nacionalna onkološka konferencija NOK 2023 održaće se u petak i subotu, 24. i 25. marta, u organizaciji Klinike za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.