Izvor: eKlinika.rs, 10.Apr.2024, 08:45

Može li se autizam naslutiti u prvoj godini života: Kada je kasno progovaranje alarm?

Malo je pojmova koji poslednjh godina izazivaju više kontraverzi, zabuna, opravdanog straha, ali i manipulacija od reči autizam. Zbog toga smo sa profesorom Nenadom Glumbićem, jednim od naših najvećih stručnjaka za ovaj složeni neurorazvojni poremećaj porazgovarali i o detaljima o kojima se ne govori tako često, a koji bi pre svega roditeljima mogli biti od pomoći u slučaju sumnje.
Autizam i suočavanje sa sistemskim poteškoćama, ličnim prihvatanjem i negativnim uticajem okoline Roditelji koji su prošli ili prolaze traumatičan put od normalne brige kod nekog atipičnog ponašanja i sumnje, do potvrde da se radi o spektru, uglavnom dele slična iskustva. Potkovana su strepnjom, konfuzijom, šokom,...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.