Mnogi pogrešno zaustavljaju krvarenje iz nosa: Pazite se

Izvor: B92, 07.Maj.2023, 21:44

Mnogi pogrešno zaustavljaju krvarenje iz nosa: Pazite se

Sigurno vam se u nekom trenutku života desilo da krvarite iz nosa, a mnogi reaguju tako da u tome trenutku odmah zabace glavu unatrag kako bi sprečili krv da teče niz lice. Međutim, lekari upozoravaju da je to pogrešno i može uzrokovati više štete nego koristi, donosi Daily Star.

"Ako krvarite nosa, nikada nemojte zabacivati glavu unatrag. Tada vam krv curi niz zadni deo grla i onda ćete je progutati, a možete se i ugušiti'', napominje lekar Sam Gali. Umesto toga, Gali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preporučuje da nagnemo lice napred i pritisnemo nos.

Iako krvarenje iz nosa obično nije razlog za brigu, lekari savetuju da potražimo pomoć ako krvarenje iz nosa traje duže od 15 minuta ili je vidljivo preobilno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.