Mislite na vreme: Istopite salo uz ove trikove

Izvor: B92, 09.Jan.2020, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mislite na vreme: Istopite salo uz ove trikove

Godina 2020. je pravo vreme da okrenete novi list u životu. Za mnoge to znači i nove ciljeve, a među njima se svakako nalaze i oni u vezi sa fitnesom.

Većina ličnih trenera je saglasna u vezi sa činjenicom da postoje neki saveti koje treba dati kako iskusnim tako i onim vežbačima koji su na početku treninga.

Oni su istakli da je potrebno najmanje dva-tri dana u teretani provesti vežbajući snagu ili otpor, dok je tri do četiri dana potrebno provesti u aerobnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivnosti kao što su hodanje, trčanje ili vožnja bicikla.

Ukoliko ste novi u teretani, stručnjaci savetuju da krenete s prijateljem na vežbanje, tj. da povedete nekoga ko ima slične ciljeve kao i vi.

Isto tako govore da je veoma važno postaviti dostižne ciljeve te napominju da bi na početku trebalo da vežbate pet dana u sedmici.

Kasnije preporučuju odlazak u teretanu dva-tri dana sedmično, te da vežbate 30-40 minuta u proseku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.